INFRASZAUNA

Külön öltözővel, zuhanyzóval, relaxációs zenével és fényterápiával!

                   A szauna jótékony hatásai:

Méreganyagok eltávolítása,narancsőr megszűnése

Zsírégetés és testsúlyellenőrzés

Immunrendszer erősítése

Stressz csökkentés, energiaszint növelése

Öregedési folyamatok lassítása

Bőrmegújító hatás, szépségápolás

Keringési rendszer edzése

Betegségmegelőzés

Gyógyítás (pl.reuma, nátha)


FOGYJ INFRASZAUNÁVAL

Az infraszauna már önmagában nagy segítséget jelent a fogyni vágyók számára, hiszen az infraszaunázással beindul a szervezet méregtelenítése, felgyorsul anyagcserénk, emellett infraszaunázás során elengedhetetlen a napi 2-2,5 liter folyadék, lehetőleg víz fogyasztása, így a szervezet megszabadul a káros anyagoktól, és gyorsított ütemben égeti el a kalóriákat.Az infraszauna használata a szervezetben vérbőséget okoz, megnyílnak a pórusok, távoznak a méreganyagok, pl. nehézfémek, koleszterin, zsír.

Egy 10-12 alkalmas kúra csodákra képes: cm-ekben mérhető a változás, feszesebb lesz a bőr, látványosan javul a narancsbőr.A testmozgás, az egészséges étrend és az infraszaunás kúra kombinációja csodákra képesHa a kúra ideje alatt odafigyelünk a táplálkozásunkra és esetleg heti 2-3 alkalommal a testmozgást is be tudjuk iktatni a napirendünkbe, akkor a mérleg nyelve jóval kevesebbet fog mutatni, mint a kúra előtt.

Tapasztalatok mutatják, hogy csupán infraszauna használattal 2-4 hét alatt, egyéntől függően, 2-5 kg fogyás realizálható, ha a szauna használatot pedig kiegészítjük testmozgással, akkor a négy hét alatt akár 5-8 kg-tól is megszabadulhatunk.Az infravörös fény a mérgek tárolóhelyeit, a zsírszöveteket üríti, nagymértékben segítve ezáltal a szervezet önmegtisztítási folyamatait.

Az infraszaunában az infra fény hatására, a szervezetünkben a méregtelenítési folyamatok beindulnak. A vérkeringés felgyorsul, az erek kitágulnak, az anyagcsere fokozódik.

A szervezetben lerakodott salakanyagok és káros vegyi anyagok nagy része, a bőr pórusain keresztül az izzadsággal együtt távozik.

 


Hogyan működik?

Az infraszuna működése a szabad szemmel nem látható infra sugárzáson alapszik, ami gyakorlatilag nem különbözik a nap meleget adó sugaraitól, ellenben nem tartalmaz káros mikrohullámú sugarakat.

Ez a hősugárzás nem veszi igénybe a levegőt közvetítőként, ezzel lehetővé téve, hogy a kibocsátott hő 80%-a közvetlen a testünkhöz jusson.

Az infrasugárzás oly mértékben biztonságos és veszélytelen, hogy korházakban a csecsemők inkubátorát is ezzel a technológiával melegítikAz infraszauna a legmodernebb szauna típus, ami könnyed kikapcsolódást, és élvezetet biztosít, számos pozitív élettani hatás mellett.

A szervezetre gyakorolt pozitív hatását mi sem támasztja jobban alá, minthogy az infraszaunákat a gyógyászat, a szépségápolás, de még a sport terén is aktívan alkalmazzák.Használata során láthatatlan infrasugarak hatolnak bőrünk mélyére, ahol aztán hővé alakulnak, és az izmainktól kezdve kifelé melegítik fel testünket.

Szervezetünk az izomszövetekben észlelt hő hatására aktiválja a hűtőrendszert, amitől a pulzusszám megemelkedik, az erek pedig kitágulnak.

 

 

 


 

Miért használj pulzusmérőt?

 

Sokan teszik föl azt a kérdést, hogy miért fontos manapság a pulzus mérése, hiszen hosszú évekkel ezelőtt is sportoltak az emberek és pulzusmérő nélkül is eredményesek tudtak lenni.


A válasz kissé összetett, de roppant egyszerű: A pulzusszám figyelése a legegyszerűbb módja, hogy folyamatos visszajelzést kapjunk a terhelés intenzitásáról. A komoly sportmunka - bármi legyen is a célunk (állóképesség fejlesztés, stressz-levezetés, fittség javítása, testsúly-csökkentés stb.) elképzelhetetlen a terhelés helyes intenzitásának megválasztása nélkül. Éppen ezért nagy segítséget jelent, ha folyamatosan szem előtt tudjuk tartani, hogy a céljainknak megfelelően haladunk-e. Olyan ez, mintha el szeretnénk jutni egy számunkra ismeretlen városkába térkép nélkül. Lehet, hogy ösztönösen azonnal a helyes utat választjuk, és szerencsésen megérkezünk a célba, egyetlen percet sem vesztegetve. De sajnos, gyakoribb az, hogy bolyongva, néha-néha eltévedve keresgéljük a célt – miközben lehet, hogy megfutunk pár fölösleges kört, s jóval nehézkesebb és bizonytalanabb az út, mintha térképpel a kezünkben kerestük volna a helyes irányt.

Mennyivel eredményesebb lett volna egyből térképpel nekivágni…

 

Így van ez a pulzusmérővel is, mely nagyszerű eszköz ahhoz, hogy tudatosan végezzük az edzéseinket, segítve a mielőbbi eredményes célba érkezést.

 

A TárnokFitben rendelkezésre állnak a vendégek számára pulzusmérő órák, melyek első alkalommal ingyenesen, minden további alkalommal 200 Ft-ért bérbe vehetők az edzés ideje alatt.

A pulzusmérő óra csupán csak megjeleníti az adatokat, a szívfrekvenciát a mellkasi jeladóval mérhetjük, mely aztán továbbítja a pulzusjeleket az órához. Ez nem csak, hogy a legpontosabb módja a pulzusmérésnek, de a szabad mozgást is lehetővé teszi.

 

Lehetőség nyílik a pulzusmérők megvásárlására is (amit ezentúl bármilyen szabadtéri sporttevéknység során is használhatsz), érdeklődj a recepción.

  domainLAKÓPARK beta